tattoo verwijderen

Indicatie:

MLC Haarlem werkt met de Q-Clear laser, speciaal ontworpen voor het volledig verwijderen van tatoeages. Een ongewenste tatoeage kan door middel van laserlicht worden verwijderd. Ook permanente make-up kan verwijderd worden, u dient er echter wel rekening mee te houden dat de plek dan tevens (definitief) onthaard zal worden.

Soort behandeling:

De laser (Q-switched 1064 of 532 nm) geeft een intense lichtflits, deze flits duurt heel kort. De ingekapselde inktdeeltjes van de tatoeage absorberen het licht en de opgewekte laserenergie breekt de kapsels open. De inkt is nu uit elkaar gevallen in zeer kleine deeltjes. Deze deeltjes zullen door het lichaamseigen afweersysteem worden opgeruimd. De behandeling is in sommige gevallen niet geheel pijnloos. Desgewenst kan er gebruik worden gemaakt van een verdovende crème.

Resultaat:

Een tatoeage verwijderen is een lang proces. Niet bij elke tatoeage geeft het een volledige verwijdering van de tatoeage. Zo is een zwarte inkt tatoeage beter te verwijderen dan een gekleurde tatoeage. Bij meer kleuren zult u meerdere behandelingen moeten ondergaan eer de tatoeage volledig verwijderd is.

Aantal behandelingen:

Voor deze behandeling heeft u wel geduld nodig. Er zullen minimaal 4 behandelingen nodig zijn. Bij sommige gevallen zijn 8-12 behandelingen nodig zijn. Bij iedere behandeling zal de tatoeage plek lichter worden. Zodra u tevreden bent met het uiteindelijke resultaat kunt u met de behandeling stoppen.

Herhaling van de behandeling:

De behandeling mag elke 8 weken plaats vinden.

Bijwerkingen:

Het verwijderen van een tatoeage met de lasertechniek is een bijzonder veilige behandelmethode, maar er is altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan de behandelde plek enige tijd rood blijven. Soms kunnen kleine vochtblaasjes ontstaan, die na een paar dagen indrogen. Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Een week na de behandeling kan er in sommige gevallen jeuk optreden. Dit is een onschuldige reactie van de huid die vanzelf weer verdwijnt.

Na de behandeling:

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit wordt “lasersnow” genoemd. Dit is een normale reactie van de huid. De witte waas zal na korte tijd wegtrekken. Ook zal er een lichte zwelling op de tatoeage te zien zijn met wat roodheid er omheen. De huid wordt gekoeld met een coolpack. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Ook zal er een verkoelende en verzorgende crème aangebracht worden, zodat u zo min mogelijk last heeft van de behandeling. Deze crème krijgt u mee naar huis voor de eerste paar dagen na de behandeling. Op de dag van de behandeling van de behandeling en de dagen daarna kunt u het beste extra water drinken, zodat het lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren. Tot twee weken na de behandeling wordt het gebruik van zonnebank en zonnebaden afgeraden, tenzij u de behandelde plek afdekt. Na deze twee weken kunt u het insmeren met een hoge “sunblock” (minimaal factor 30). Ook dient u tot twee weken na behandeling het bezoek aan de sauna te vermijden.

Af van ongewenste tatoeages:

Medisch Lasercentrum Haarlem presenteert de nieuwste ontwikkelingen in het verwijderen van tatoeages. Met behulp van lasertechnologie richt de Q-Clear zich op pigment en inkt van de tatoeages waar ook te vinden op de huid. De behandeling geeft verbluffende resultaten, is veilig en effectief voor verschillende huidtypes.

U ervaart:

Verwijderen van ongewenste tatoeages – zelfs meerkleurige inkt.

Hoe voelt een behandeling met de Q-Clear aan?

Tijdens uw eerste bezoek wordt er een test gedaan om te zien hoe uw huid reageert om u zo de meest effectieve behandeling te kunnen geven. De laserstraal gaat door een ergonomisch handstuk.