kalknagels

Laser behandeling voor de kalk/schimmelnagels:

De enige werkende manier om van uw kalk/schimmel nagels af te komen op handen en voeten is met een laserbehandeling. Dit is een laserbehandeling met minimale risico’s en maximale lange termijn resultaten.

Werkwijze

De laser behandelt de schimmelnagels van binnen uit en richt zich op deze manier op de schimmels die zich diep onder het nagelbed bevinden. Eerst wordt het gebied onder het nagelbed verwarmd. Daarna worden de ongewenste micro-organismen onschadelijk gemaakt. Zo krijgt u een superieure behandeling van de schimmelnagel met een lang effectief eindresultaat. Deze kalk/schimmel nagel laserbehandeling heeft zich in Amerika al bewezen en nu kunt u bij ons van deze aandoening afkomen. Waarschijnlijk heeft u net als vele anderen, alle middelen, medicijnen en kuurtjes al geprobeerd zonder enig succes. Afhankelijk hoe besmet uw kalk/schimmel nagels zijn kunt u vanaf nu in 3 behandelingen in kuur verband van uw kalk/schimmel nagels af zijn, hooguit bij een erg besmette nagel is een 4de behandeling nodig.

Symptomen

Een kalk/schimmelnagel ziet er niet prettig uit. Het begint meestal met een verkleurd deel in het hoekje van de nagel en verspreidt zich langzaam naar de nagelriem. De zichtbare veranderingen aan de nagel bij een kalk/schimmelnagel zijn gemakkelijk te herkennen:

 • Verdikking;
 • Verkleuring – wit, geel en/of bruin;
 • Broosheid – nagel kan afbreken;
 • Structuur van de nagel;
 • Misvorming van de nagel.

Er zijn verschillende vormen van kalk/schimmelnagels. De meest voorkomende vorm is, die waarbij de infectie begint bij de nagelrand en zich uitbreidt in de richting van de nagelriem. Dit gebeurt niet bij andere nagelproblemen.

Hoe krijg ik een kalknagel?

 • Via andere schimmel infecties zoals zwemmerseczeem. Een kalk/schimmelnagel ontwikkelt zich vaak uit zwemmerseczeem, een schimmelinfectie aan de huid. Als deze infectie niet tijdig wordt behandeld kan de schimmelinfectie zich verder verspreiden naar de nagels.
 • Dit is moeilijker te behandelen dan de schimmel aan de huid omdat de schimmel doordringt in de diepere lagen van de nagel.
 • In vochtige openbare ruimtes zoals een sportschool of zwembad.
 • De schimmels die een kalk/schimmelnagel veroorzaken, leven in warme, vochtige omgevingen. Daarom kun je geïnfecteerd raken in openbare, vochtige ruimtes zoals sauna’s, sportscholen, openbare douches of zwembaden.
 • Via opgelopen letsel aan de nagel bv door beklemming met je nagel of een slag met de hamer of een stoot tegen de tafel loop je al letsel op.
 • Het gebeurt dan vaak dat de nagel los laat van het nagelbed, hoe groter deel er los laat des te groter het gebied waar schimmels zich kunnen nestelen en binnendringen.
 • Via besmette gezinsleden met een schimmelinfectie. De kans is groot dat je ook besmet raakt in de douche vialakens enz.

Bij diabetes

Diabetici hebben bijna drie keer zoveel kans op een kalk/schimmelnagel als mensen zonder diabetes. Hoewel er geen onderzoek is gedaan naar het verband tussen kalk/schimmelnagels en diabetische voetzweren, is het zeker wel mogelijk dat de vatbaarheid voor het ene probleem samenhangt met de andere klacht.

Andere oorzaken zijn:

 • Een afwijkende zuurgraad van de huid
 • Het niet goed afdrogen van de voeten na het baden of sporten.
 • Een verminderde afweer
 • Een infectie met schimmels die kalk/schimmelnagels veroorzaken, komt vaker voor aan de teennagels dan aan de vingernagels, omdat teennagels vaak zijn opgesloten in de donkere, warme en vochtige binnenkant van je schoenen, een ideale plek voor schimmels om te gedijen. Een andere oorzaak kan zijn dat er minder bloed naar de tenen stroomt dan naar de vingers. Daarom is het voor het afweersysteem moeilijker de infectie op te sporen en te bestrijden.

Wie lopen er risico op een kalknagel?

Kalk/schimmelnagel komt vaker voor bij oudere volwassenen. De oorzaken zijn onder meer een verminderde bloedsomloop en een langere blootstelling aan schimmels. Omdat nagels in de loop der jaren trager gaan groeien en dikker worden, worden ze vatbaarder voor infecties.

Een kalk/schimmelnagel is het meest voorkomende probleem aan de voeten. De toename van dit probleem kan te wijten zijn aan het dragen van te krappe schoenen en een toenemend gebruik van gemeenschappelijke ruimtes zoals kleedkamers en sauna’s.

Waarom zou deze laser behandeling wel werken?

De medicijnen van uw huisarts om bestrijding van onychomycose of wel schimmel nagels tegen te gaan werken in de meeste gevallen niet of nauwelijks dit omdat deze medicijnkuur meerdere jaren gebruikt dient te worden. Echter is dit medisch niet haalbaar ,omdat u deze kuur maar eenmalig kunt volgen, dit in verband er zeer veel nevenwerkingen bij komen kijken zoals moeheid, zure oprispingen, smaakverlies, lichte buikkrampen, hartkloppingen, leverproblemen ect.

De bekende stiften, oliën, zalfjes, grootmoeders recepten werken vaak helemaal niet of nauwelijks omdat deze infectie zich onder de nagel bevind en niet goed kan doordringen in de nagel. De laserbehandeling die momenteel beschikbaar is, kan diep tot onder het besmette gebied doordringen en met de laserstraal de schimmel deactiveren.

Blijft na de behandeling de kalk/schimmel nagel voorgoed weg?

Ja de kalk/schimmelnagel zal voorgoed verdwijnen echter zult u wel zelf een aantal voorzorgsmaatregelen moeten treffen met het feit om her infectie te voor komen.

Waar kan ik op rekenen tijdens en na de behandeling?

Tijdens en na de behandeling gaat uw nagel warm aanvoelen dit is een normaal verschijnsel en een teken dat de behandeling volgens plan verloopt. Zodra u aangeeft dat het te warm wordt stoppen we en gaan we naar de volgende kalknagel en herhalen dit nog een aantal keer afhankelijk van de ernst van uw besmetting.

De weken/maanden na de behandeling zal uw nagel uit gaan groeien tot een gezonde nagel. Echter duurt het doorgaans 7 tot 9 maanden om een volledig nieuwe nagel te krijgen. Na 8 tot 10 weken ziet men vaak al de eerste gezonde verschijnselen.

Hoelang duurt deze kalknagel laser behandeling?

Afhankelijk van de ernst van de schimmel en het aantal besmette vingers of tenen zullen wij gemiddeld ½ uur nodig hebben om alle tien uw tenen te behandelen, een enkele teen is gemiddeld binnen 10 minuten behandeld echter adviseren wij wel om de voet waar de kalknagel(s) zich bevinden in zijn geheel te behandelen omdat de besmetting zich ook vaak al in de goed uitziende tenen bevindt. Maar u kunt zelf kiezen welke nagels u laat behandelen, alle nagels is slechts een advies.

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen in zitten?

Wij adviseren om kuurverband van 3 behandelingen met tijdsbestek van 2/4 weken te doen voor optimaal resultaat. Hooguit bij een erg besmette teen kan een 4de behandeling noodzakelijk zijn.

Prijzen: €79 per teen