rosacea behandelen

Rosacea laten behandeling

Bij Medisch Lasercentrum Haarlem

Rosacea kan heel vervelend zijn. Een Ellipse behandeling kan helpen om de symptomen te verminderen.

Hoe werkt de behandeling?

Er worden korte, veilige krachtige lichtflitsen (door Ellipse SWT® technologie genoemd, maar vaak ook lasertechnologie genoemd) op de huid gericht. Het Ellipse systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in uw probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van de bloedvaatjes vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. Voor de behandeling wordt een dunne laag gel (vergelijkbaar met gel die wordt gebruikt bij echoonderzoek) op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen.

Neem snel contact op voor een gratis consult

contact opnemen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is om uw Rosacea symptonen af te komen hangt af van de plek en het aantal bloedvaatjes. Klinische studies hebben aangetoond dat er meestal een tot vier behandelingen nodig zijn, waarbij tussenpozen van een maand worden aangehouden.

Is de behandeling pijnlijk?

Een verdoving is bij de Ellipse Rosacea behandeling niet nodig. Veel patiënten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, zoals een elastiekje dat op de huid wordt geschoten gevolgd door een sensatie die lijkt op het licht warme gevoel na een dag op het strand.

Hoe weet ik zeker dat Ellipse veilig en effectief is?

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen. De resultaten van deze onderzoeken zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. U bent welkom om deze wetenschappelijke papers op de website van Ellipse www.ellipse.com te bekijken.

Wat kan er worden behandeld?

De meest voorkomende behandeling is voor diffuse roodheid in de eerste stadia van Rosacea, maar ook de individuele vaatjes die zich later ontwikkelen, kunnen worden behandeld. De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als uw huid minder gebruind is, is het contrast tussen de bloedvaten en de achtergrondkleur van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is. Ellipse heeft echter voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende huidtypen voor de juiste hoeveelheid warmte-energie voor uw huidteint.

Hoe lang duurt een Rosacea behandeling?

De behandeltijd hangt af van het te behandelen oppervlak en het aantal afzonderlijke vaatjes dat moet worden behandeld. Eén behandelsessie duurt doorgaans 10 tot 20 minuten. Neem contact met ons op voor een gratis consult.

Moet ik voor en na de behandeling nog speciale voorzorgsmaatregelen treffen?

Het gebruikte licht is volkomen veilig en zichtbaar licht. Het is echter van belang om de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten). Een gebruinde huid absorbeert meer licht, waardoor de behandeling minder effectief en minder prettig wordt. Het is tevens aan te raden om in de vier uur voorafgaand aan de behandeling niet te roken. Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres (of een koude vochtige doek) op hun gezicht te leggen of een door de arts voorgeschreven zalf te gebruiken. Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, ook als er geen tekenen van ontstekingen zichtbaar zijn in het behandelde gebied. Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.